{{ location.label }}
{{ location.label }}
Var reser du ifrån?
Vart reser du?
När åker du?
Ojsan, du verkar gilla att resa. Tyvärr kan vi hantera upp till 10 flygplatser i taget.
Välj datum i framtiden. Vi säger till när vi börjar erbjuda tidsresor.
Ja väl, vi har med en med en tidsresenär att göra. Vänligen välja ett datum för hemresa som är efter avgångsdatum!
Vi kan bara hantera flyg inom de kommande 12 månaderna. Du verkar vara bättre organiserad än vi!
Vart-som-helst-sökningen kan inte kan inte kombineras med bestämda datum.

Stor prisundersökning - Skavsta billigast på flygresor

Back to news

Fotolia_29980012_XS.jpg

Stockholm Skavsta är en av de billigaste flygplatserna i Europa. Det visar en prisundersökning av 30 populära flygplatser som sökmotorn WhichAirline.se nyligen genomfört.

Flygresor

Med ett genomsnittspris på SEK 0,473 per km kommer Stockholm Skavsta på fjärde plats rätt efter Paris – Beauvais Oslo – Rygge och Katowice flygplats i Polen som placerade sig på toppen. Skavsta är därmed Sveriges billigaste flygplats och den näst billigaste flygplatsen i Norden.

billettpris

Undersökningen omfattar 30 olika flygplatser och baseras på genomsnittspriser för flygresor omräknat i kilometer. Man måste lägga till att till skillnad från Skavsta hamnade Arlanda och Göteborg långt ned på listan.

En annan anmärkningsvärd sak som kom fram i undersökningen är att skillnaden mellan det dyrare Västeuropa och det billigare Östeuropa inte återspeglas av biljettpriserna. Det som är avgörande är närvaron av lågprisflygbolag som till exempel Ryanair och Wizz Air.

Kollektivtrafik och parkering

Undersökningen skulle varit ofullständig utan en jämförelse av andra resekostnader dvs. transporterna till och från flygplatsen samt parkeringsavgif­terna.

billettpris

Angående priserna för kollektivtrafiken är det två norska flygplatser som rankades i botten av undersökningen, men Sverige presterar inte heller så bra i undersökningen med priser från SEK 59. Allra billigast är det i östeuropeiska städer som till exempel Krakow och Prag.

När man åker utomlands vill man gärna parkera bilen på flygplatsen i en vecka. Detta innebär självklart extra kostnader. När det gäller parkeringsavgif­terna är Arlanda faktiskt billigare än de andra flygplatserna i Sverige med en parkeringsavgift på SEK 480. Den som tycker att det är dyrt borde kanske prova på att låta bilen stå kvar på parkeringen i London Heathrow!

billettpris

Kommentarer

× Det finns inga kommentarer till denna artikel ännu. Bli den första!

Skriv din kommentar

Gillar du WhichAirline?

Innan du sticker...

Tycker du WhichAirline.se är en bra och nyttig webbplats? Det skulle nio av tio av dina vänner också göra. Hjälp oss att sprida ordet!